GeneWeb - GeneWeb als webserver

Gwd is eigenlijk een webserver op zich. Als je computer aangesloten is op een netwerk is het adres "http://netwerkadres:2317/base" het beginadres voor deze webserver.

Enkel computers die rechtstreeks aan het internet gekoppeld zijn bieden op die manier wereldwijd toegankelijke informatie aan.

Als je zelf Internet toegang hebt via een Internet Service Provider is je eigen computer niet wereldwijd toegankelijk. Je kan dan GeneWeb niet gebruiken om wereldwijd informatie aan te bieden. Je kan wel vragen aan je Internet Service Provider dat hij GeneWeb installeert.

De volgende uitleg is dus enkel voor mensen die een rechtstreekse verbinding met het Internet hebben.

Als je Unix, Linux of Windows NT gebruikt (GEEN WINDOWS 95) wil je wellicht dat "gwd" blijft draaien, ook als je niet ingelogd bent.

Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen: installatie in "service" of installatie met behulp van cgi.

Installatie in "service"

Met deze werkwijze heb je geen webserver nodig op je computer. Gwd is immers zelf een webserver, met dien verstande dat "gwd" enkel genealogische paginas serveert.

Installatie in "cgi"

Bij deze werkwijze heb je een webserver nodig. Cgi's zijn programmas die de webserver kan starten. Enkel de systeembeheerder is in staat installaties in cgi uit te voeren.

Wat kan ik nu best doen: Installatie in "service" of in "cgi"?

Als u kan kiezen tussen "service" en "cgi", denk dan even aan het volgende.

Terugkeren naar de gebruiksaanwijzing.


Copyright (c) 1998-2005 INRIA - GeneWeb